Ossenhaas met asperges en mousselinesaus |
|
750 g ossenhaas 0,5 kg witte asperges klontje boter Voor de saus: 4 eieren 4 soeplepels droge witte wijn 4 soeplepels water 200 g boter citroen naar smaak |
|
BereidingBak de ossenhaas bruin in de boter, kruid met peper en laat het vlees verder bakken in een voorverwarmde oven op 225°C (ca 30 min) Laat deze nog 5 minuten in de oven staan (stroomloos) vooraleer het vlees te versnijden en te kruiden met zout.Kook intussen de asperges beetgaar. De mousselinesaus als volgt bereiden: De eieren, het citroensap, de wijn en het water goed opkloppen met elektrische klopper, op zacht vuur (of bain-marie) blijven kloppen tot het geheel dikt (maar niet laten koken) De boter klaren en in het begin voorzichtig bij de saus voegen, kruiden met zout en cayennepeper. |
Home > Recepten