Home > Recepten

Ossenhaas met asperges en mousselinesaus

750 g ossenhaas

0,5 kg witte asperges

klontje boter



Voor de saus:

4 eieren

4 soeplepels droge witte wijn

4 soeplepels water

200 g boter

citroen naar smaak
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Groentegerechten; Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Bak de ossenhaas bruin in de boter, kruid met peper en laat het vlees verder bakken in een voorverwarmde oven op 225°C (ca 30 min) Laat deze nog 5 minuten in de oven staan (stroomloos) vooraleer het vlees te versnijden en te kruiden met zout.

Kook intussen de asperges beetgaar.



De mousselinesaus als volgt bereiden:

De eieren, het citroensap, de wijn en het water goed opkloppen met elektrische klopper, op zacht vuur (of bain-marie) blijven kloppen tot het geheel dikt (maar niet laten koken)



De boter klaren en in het begin voorzichtig bij de saus voegen, kruiden met zout en cayennepeper.