Home > Recepten

Pulpeta

750 g rundergehakt

120 g gehakte ham

120 g varkensgehakt

1 fijngehakte ui

2 gehakte loken

3 el peterselie

40 g broodkruim

melk

2 eieren

peper en zout

1/4 theel. pepersaus

3 hardgekookte eieren

1 ui in schijfjes

1 laurier

3 el droge sherry





-
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Varkensvleesgerechten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Doe gehakt, ham, ui, look en peterselie in een grote kom Week de broodkruimels en wat melk en knijp ze droog.

Voeg ze bij het vlees samen met de 2 eieren, peper en zout en pepersaus.

Draai door de moulinette.

Maak van de helft van het vlees en rechthoek van 30 cm bij 10 cm Leg de hardgekookte eieren in het midden.

Bedek met het resterende vlees om een rol te vormen.

Draai in dubbele kaasdoek en knoop goed vast.

Breng een pan water aan de kook en voeg ui, laurier en sherry toe - vervolgens de worst.

Zet er een deksel op en laat 2 uur sudderen.

Notities

Serveer warm of koud met tomaten, sla, radijzen en olijven.