Rode kool met kastanjes en stoofvlees |
|
1 fijngehakte ui 1 eetl. Boter 800 g fijngesneden rode kool 2 theel. rode wijnazijn 2 kruidnagels 1 laurierblad 1 eetl. Appelstroop 1 klein blikje kastanjes, op suikerstroop) 1 eetl. Suiker 2 goudrenetten 200 g gare runderstooflappen aardappelmeel peper en zout. 1,5 kg aardappelen 1,5 eetl. Boter 2-4 eetl room 1 eidooier |
|
Bereiding1 fijngehakte ui in 1 eetl. boter 10 min. glazig bakken. Toevoegen: 800 g fijngesneden rode kool, 2 theel. rode wijnazijn, 2 kruidnagels, 1 laurierblad, 1 eetl. appelstroop, de uitgelekte kastanjes (1 kleinblikje, op suikerstroop), 1 eetl. suiker en zoveel water tot de kool net onder staat. Aan de kook brengen en half afgedekt op laag vuur 30 min. koken tot de kool gaar is. halverwege toevoegen: 2 goudrenetten in stukjes en 200 g gare runderstooflappen in stukjes. Laurier verwijderen. Teveel aan vocht met aardappelmeel binden. Op smaak brengen met peper en zout. 1,5 kg aardappelen gaarkoken en pureren. Met 1,5 eetl. boter, 2-4 eetl room en 1 eidooier een stevig puree maken. Puree in spuitzak met rozetmond scheppen. Grill voorverwarmen. Rode kool in schaal scheppen. Rondom kool een golvende rand puree spuiten. Schaal onder grill zetten tot puree een bruin kleurtje krijgt. |
Home > Recepten