Rosbief Liselotte |
|
1 kg contrefilet, met bot 20 g kleine uitjes 20 g gesmoorde cantharellen 20 g worteltjes 20 g knolselderij 20 g pompoen 20 bloemkoolroosjes azijn olie peper en zout Voor het garnituur: 3 artisjokkenbodems 25 g drooggekookte rijst 5 g gewelde krenten 10 g maïskorrels (blik) 5 g gepelde rode paprika 1 dessertlepel mayonaise driehoekige stukjes geblancheerde pompoen kleine maïskolfjes (blik) |
|
Bereiding1. Kook wortel, selder, pompoen en bloemkoolroosjes half gaar, laat er koud water over stromen en marineer in azijn, olie, peper en zout2. Braad de rosbief roze en laat afkoelen 3. Vul een savarinvorm met een doorsnee van 10 cm met gelei en laat goed opstijven. 4. Snijd de artisjokkenbodems in 2 en laat marineren. 5. Meng rijst met krenten, maïskorrels en paprika; breng op smaak en vermeng met de mayonaise. Vul er de artisjokken mee. 6. Voorzie een rechthoekige schotel van een geleispiegel. Stort de geleirand in het midden, maar ietsje naar voren op de schotel. 7. Beleg de geleirand dakspangewijze met plakken rosbief en vul de holte in het midden op met de groentesalade, die met een beetje mayonaise werd vermengd. 8. Leg de resterende rosbeef achter de geleirand 9. Decoreer het stuk vlees met pompoendriehoekjes en maïskolfjes 10. Schik aan beide kanten van het stuk vlees de plakken contrefilet in ¼ cirkels, leg daar tenslotte de halve artisjokkenbodems voor maar laat de kwartcirkelvormen uitlopen naar de hoeken van de schaal. |
Home > Recepten