Home > Recepten

Rosbief Liselotte

1 kg contrefilet, met bot

20 g kleine uitjes

20 g gesmoorde cantharellen

20 g worteltjes

20 g knolselderij

20 g pompoen

20 bloemkoolroosjes

azijn

olie

peper en zout



Voor het garnituur:

3 artisjokkenbodems

25 g drooggekookte rijst

5 g gewelde krenten

10 g maïskorrels (blik)

5 g gepelde rode paprika

1 dessertlepel mayonaise

driehoekige stukjes geblancheerde pompoen

kleine maïskolfjes (blik)
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

1. Kook wortel, selder, pompoen en bloemkoolroosjes half gaar, laat er koud water over stromen en marineer in azijn, olie, peper en zout

2. Braad de rosbief roze en laat afkoelen

3. Vul een savarinvorm met een doorsnee van 10 cm met gelei en laat goed opstijven.

4. Snijd de artisjokkenbodems in 2 en laat marineren.

5. Meng rijst met krenten, maïskorrels en paprika; breng op smaak en vermeng met de mayonaise. Vul er de artisjokken mee.

6. Voorzie een rechthoekige schotel van een geleispiegel. Stort de geleirand in het midden, maar ietsje naar voren op de schotel.

7. Beleg de geleirand dakspangewijze met plakken rosbief en vul de holte in het midden op met de groentesalade, die met een beetje mayonaise werd vermengd.

8. Leg de resterende rosbeef achter de geleirand

9. Decoreer het stuk vlees met pompoendriehoekjes en maïskolfjes

10. Schik aan beide kanten van het stuk vlees de plakken contrefilet in ¼ cirkels, leg daar tenslotte de halve artisjokkenbodems voor maar laat de kwartcirkelvormen uitlopen naar de hoeken van de schaal.