Home > Recepten

Runderragoût met puree

400 gr runderlappen in blokjes

50 gr boter

4 dl runderconsomm‚ (tablet)

3 el kleine zilveruitjes

1 eierdooier

1 potje zure room (125 g) op kamertemperatuur

1 blikje tomatenpuree (68 g)

zout

peper

1 pakje aardappelpuree 'Garni' (Maggi)

2 dl melk

2 el fijngehakte peterselie

3 el broodkruimels
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Ragoût; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bereidingstijd: 1.5 uur
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Vlees in 25 g boter rondom bruin bakken. Bouillon toevoegen. Met deksel op de pan 1 uur zachtjes laten stoven. Uitjes erbij doen.

Eierdooier losroeren met zure room en tomatenpuree. 4 eetl. hete saus erdoor roeren en mengsel voorzichtig door saus roeren. Niet meer laten koken. Ragoût op smaak brengen met peper en zout.



Intussen aardappelpuree met melk en 3,5 dl water volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Peterselie erdoor scheppen.



Oven voorverwarmen op 200°C. In schaal lagen ragoût en puree scheppen, eindigen met puree. Bestrooien met broodkruim en 25 g boter in klontjes erover verdelen. In midden van oven 20 min. verwarmen.

Benodigdheden

Ingevette ovenschaal