Home > Recepten

Rundersteak met zeevruchtenmengeling

- 4 stukjes ossenhaas van elk 150 g

- 2 eetlepels tomatenpuree

- 20 gekookte mosselen (zonder schelp)

- 12 scampi's

- 100 g garnalen

- 1 dl witte wijn en 1 dl visbouillon

- olijfolie

- 1/2 dl porto

- fijn gehakte peterselie

- peper, zout en een klontje boter

- 200 g champignons
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Schelpdiergerechten; Garnalengerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Bak het vlees in hete boter aan de beide kanten +/- 3 minuten, kruid met peper en zout en houd het geheel warm. Bak de scampi's in de olijfolie en

pel deze na het bakken. Verwijder het braadvet uit de pan, voeg witte wijn en de visbouillon toe. Stoof de champignons, voeg deze bij de saus met de tomatenpuree. Voeg de porto erbij en wat braadjus van het vlees.

Naar keuze lichtjes binden met mengboter (1 soeplepel boter en 2 soeplepels bloem goed mengen). Zachtjes laten doorkoken, de saus afmaken met extra kruiden.

Schik op een voorverwarmde schotel: in het midden het gebakken vlees, en daarrond de zeevruchten, werk de schotel af met de saus en garneer met fijngehakte peterselie.

Dien op met gespoten aardappelpuree in roosjes en zet even onder de grill.