Home > Recepten

Stoofschotel met citroen

1.5 kg stoofvlees

Peper

Zout

Meel

Olie

240 g tomatensaus

1 teel geraspte citroenschil

2 el citroensap

2 teel Worcestershire Saus

1 teel seldersaus

1/2 teel zout

1/4 teel peper

1/4 teel rozemarijn

3 aardappels in dobbelsteentje

2 koppen wortels in schijfjes

2 koppen selder, in diagonale reepjes

1 kop kleine uitjes

1 pakje dievrieserwtjes

2 el meel
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Römertopf
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Kruid vlees met peper en zout, besprenkel met meel en laat bruin worden. Haal het vet uit de pan en doe vlees in de Romertopf. Voeg alles toe behalve de laatste twee ingredienten. Doe deksel op schotel en kook 8-10 uur in een lauwe oven. Voeg erwten toe en kook nog 1-2 uur langer.

Meng 2 eetl. meel met 6 cl water. Voeg aan de stoofschotel toe en laat indikken.

Benodigdheden

Römertopf