Kalfsrollade met rozemarijn, gemarineerd |
|
Voor de marinade: 2 takjes verse rozemarijn 800 g kalfsborst 1 el mosterd 1,5 dl Marsala (Italiaanse likeurwijn) 2 el olijfolie Voor de saus: 2 dl kippenbouillon peper en zout Voor het garnituur: 400 g tagliatelli 2 el gehakte basilicum 2 courgettes 2 el olijfolie peper en zout |
|
BereidingDe dag vooraf:Leg de rozemarijn op de kalfsborst, rol ze op en bind de rollade dicht met een touwtje. Meng de mosterd met de Marsala en de olijfolie en leg het vlees gedurende ca. 24 uur in deze marinade. De dag zelf: Schep het vlees uit de marinade, maar houd de marinade bij. Bak het vlees op een matig vuurtje in een nootje boter. Kruid met peper en zout. Laat het vlees in ca. 1 uur gaarstoven maar voeg er om de 5 minuten een lepel marinadevocht aan toe. Als de marinade op is, gebruikt u eventueel wat kippenbouillon. Haal het vlees tenslotte uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Roer de braadresten in de pan los met de kippenbouillon en giet deze saus vervolgens door een zeef. Houd ze warm. Kook de tagliatelli beetgaar in ruim, lichtgezouten water. Laat uitlekken en roer er 2 eetlepels boter, de gehakte basilicum en peper en zout onder. Was de courgettes en snijd ze in schijfjes van ca. 0,5 cm dik. Verhit de olijfolie en bak er de schijfjes op hevig vuur in. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het vlees in plakjes en leg er 2 op elk bord. Lepel er wat saus over en leg er vervolgens enkele courgette-schijfjes en wat tagliatelli naast. NotitiesServeer bij deze rollade een Italiaanse Chianti. |
Home > Recepten