Mignon gevuld met witlof/spinazie in cambozolasaus |
|
1,5 kg Mignongebraad 3 sneden gerookt spek 8 witloofstronkjes 1 kg spinazie en 150 g reuzel 200 gr Cambozola kaas 0,5 dl cognac Roomse kervel en Mirepoix 1 dl room en 150 gr boter Kalfsjus 2 preien 1 citroen zout peper muskaatnoot |
|
BereidingLaat het vlees aan alle kanten kleuren in hete reuzel. Kruid met peper en zout. Voeg er een mirepoix aan toe. Zet de braadslede in de oven en bak een 35 minuten in een op 190 graden voorverhitte oven.Neem uit de braadslede en houd warm onder aluminium-folie. Braiseer intussen het gesneden en gekruid witloof en fruit de spinazie in boter. Kruid de spinazie en besprenkel deze met citroensap. Fruit alsook het in dobbelsteentjes en geblancheerd spek aan. Ontvet de braadslede en flambeer met Cognac. Voeg er de Combozola, kalfsjus, en de room aan toe. Laat het geheel romig worden onder voortdurend roeren met een garde. Voeg er de gesneden Roomse kervel aan toe. Snijd het vlees en dresseer met spinazie, witloof en spek. Presenteer het geheel met cordon saus. NotitiesServeer er in olie gefruite julienne van prei bij. |
Home > Recepten