Home > Recepten

Mignonettes met rode kool/rabarber/rodewijnsabayon

4 mignonnettes

1/2 rode kool

2 suikerklontjes

2 appelen

3 rabarberstengels

1/2 liter rode wijn

1 kaneelpijpje

2 laurierblaadjes

25 gr bittere chocolade

peper

zout

100 gr griessuiker en

3 eierdooiers

10 zwarte peperbolletjes

een klontje boter

een geutje azijn
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Marc Auwers

Bereiding

Schil de rabarber, snijd deze in stukjes van 2 cm en laat deze fijn gaarkoken in de rode wijn met de suiker, de peperbolletjes, kaneel en laurier.

Schep de rabarber uit de wijn, giet hem door een fijne puntzeef.

Smelt de chocolade in de wijn, laat voor twee derden inkoken en dan afkoelen.

Schaaf de rode kool en stoof ze in een bodempje water met suikerklontjes, peper en zout.

Voeg na 15 minuten de geraspte appel erbij, laat 5 minuten stoven en azijn

aan toevoegen. Bak de mignonnettes gaar in de boter aan iedere kant 3 minuten, kruiden met zout en peper.



Voor de sabayonsaus: de eierdooiers op een laag vuurtje opkloppen met de rode wijn.



Schep de rode kool op borden en leg de rabarberstukjes eromheen.

Schep de sabayonsaus over de rabarber. Glaceer heel kort onder de hete ovengrill. Leg de mignonnettes op de rode kool en serveer met gekookte aardappelen.