Home > Recepten

Shorabat sabanec (spinaziesoep)

650 gr lamsribstuk

1 1/2 liter water

6 eetlepels ongekookte rijst

1/2 theelepel zout

2 eetlepels boter

1 gesnipperde ui

2 teentjes knoflook uit de knijper

2 eetlepels gehakte peterselie

500 gr fijngehakte spinazie
  • Omschrijving recept: Soepen; Midden-Oosten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Stoof het lamsvlees in 1 1/2 uur gaar in 1 eetlepel boter met wat water.

Haal het vlees uit de pan, snijd het in dobbelsteentjes, doe het weer in de pan met het zout en de rijst, breng het met het water weer aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken.

Smelt 1 eetlepel boter in de koekepan en bak hierin de ui en de knoflook in 3 minuten bruin.

Voeg de peterselie toe en laat nog 2 minuten bakken.

Doe dit mengsel bij de soep en laat de soep nog 15 minuten koken.

Doe de gehakte spinazie erbij en kook nog 10 minuten tot de spinazie gaar is.