Home > Recepten

Shorba toptita (traditionele vleesballetjessoep)

1 kg soepbeenderen

1 1/2 liter water

125 gr rundergehakt

1/2 theelepel zout

versgemalen zwarte peper

3 eetlepels fijngehakte peterselie

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel paprikapoeder

1/2 kop rijst

2 teentjes knoflook uit de knijper

1/4 kop azijn
  • Omschrijving recept: Soepen; Midden-Oosten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de soepbeenderen in een pan, doe het water erbij en laat het 3 uur sudderen.

Schuim de bouillon af, zeef hem en verwijder de botten.

Voeg eventueel water toe om de hoeveelheid op 1 1/2 liter te brengen.

Doe de bouillon in een schone pan en breng aan de kook.

Vermeng het gehakt met zout, peper en peterselie en maak van dit mengsel kleine balletjes van ± 2 1/2 cm doorsnee.

Gooi de balletjes in de bouillon en laat ze 15 minuten sudderen.

Verhit de olie in een kleine koekepan en roer de paprika erdoor.

Laat dit 2 minuten bakken en roer het daarna door de soep.

Doe de rijst erbij, sluit de pan en laat het geheel 20 minuten sudderen.

Roer de rest van de peterselie, de knoflook en de azijn erdoor en dien direkt op.