Ache mast (yoghurtsoep) |
|
1 1/2 liter water 350 gr lamsgehakt 2 gesnipperde uien 1/2 kop gele spliterwten 250 gr fijngehakte spinazie 10 gesnipperde sjalotten 2 theelepels zout versgemalen zwarte peper 1 kop ongekookte rijst 2 koppen yoghurt 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels vers dillegroen of 2 theelepels gedroogd dillegroen |
|
BereidingDoe het water met het lamsvlees, de uien, spliterwten, spinazie, sjalotten, zout en peper in een soeppot.Breng het aan de kook, sluit de pot en laat het 40 minuten sudderen. Roer de rijst erdoor en laat nog 25 minuten koken op matig vuur; roer af en toe. Voeg de yoghurt toe, roer 1 minuten zonder te koken en haal het van het vuur. Verhit de olie in een koekenpan, doe de dille erbij en laat die 2 minuten al roerend bakken. Voeg het bij de soep en dien op. |
Home > Recepten