Home > Recepten

Tahina salade

3 teentjes knoflook

zout

sap van 2 1/2 citroen

1.2 dl tahinapasta

1/2 theelepel komijn

6 eetlepels peterselie

hardgekookt ei in schijfjes



Voor tahinasalade met amandelen:

gebruik slechts 1 teentje knoflook en geen peterselie.

Verder: 1/2 theelepel suiker

5 eetlepels gemalen amandelen

hele amandelen
  • Omschrijving recept: Salades; Midden-Oosten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pers de knoflook met zout en meng dit in een grote kom met wat citroensap.

Voeg de tahina toe en meng goed.

Voeg dan het resterende citroensap toe en genoeg koud water om een dikke, gladde crème te verkrijgen.

Doe er de komijn en de peterselie door.

Garneer met het ei en serveer met Arabisch brood.



Tahina salade met amandelen:

Bereid dit als tahina salade, maar gebruik slechts 1 teentje knoflook en geen peterselie.

Voeg 1/2 theelepel suiker en 5 eetlepels gemalen amandelen toe.

Verdun eventueel met warm water.

Decoreer met hele amandelen en serveer met Arabisch brood.