Home > Recepten

Hummus 3

2 blikken kikkererwten

2-3 teentjes knoflook

1 theelepel zout

1/2 theelepel gemalen komijn

1 dl tahin (sesampasta)

het sap van 1 citroen

(eventueel wat kookvocht)

olijfolie

paprikapoeder

pijnboompitjes
  • Omschrijving recept: Sausjes; Borrelhapjes; Midden-Oosten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Giet de kikkererwten af en pureer ze met de knoflook, het zout, de komijn, de tahin en het citroensap (en eventueel wat kookvocht).

Schep het mengsel op een bord, besprenkel het met olijfolie en bestrooi het met paprikapoeder en pijnboompitjes.

Notities

Geef er gebakken pitabroodjes bij en een salade van gehakte rode en groene paprika, tomaat, olijven, wat rozemarijn, tijm, zout en olijfolie.