Home > Recepten

Falafel 08

150 gr gedroogde kikkererwten

1 ui

1 teentje knoflook

2 eetlepels korianderblad

1 theelepel gemalen komijn

1 theelepel ketoembar

zout, cayennepeper

1 eetlepel bloem

1/2 theelepel bakpoeder

olie om te frituren
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Midden-Oosten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de kikkererwten 24 uur in ¾ liter koud water.

Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.

Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze met de ui, knoflook en korianderblad in een foodprocessor tot een smeuge pasta.

Maak de puree op smaak met komijn, ketoembar, zout en cayennepeper.

Roer de bloem en de bakpoeder door de puree en laat het mengsel afgedekt minstens 30 minuten in de koelkast rusten.

Vorm van de puree balletjes ter grootte van een walnoot en druk ze enigszins plat.

Laat de balletjes 15 minuten rusten.

Verhit de olie tot 190 C.

Frituur de balletjes goudbruin en gaar (2-3 minuten).

Laat ze op keukenpapier uitlekken.