Home > Recepten

Falafelkoekjes

400 gr kikkererwten (pot, uitgelekt)

1 kleine rode ui

1 teentje knoflook

1 eetlepel fijngehakte koriander

2 eetlepels zelfrijzend bakmeel

1 ei

zout, peper

5 eetlepels broodkruim

2 eetlepels olie

1 lente-ui
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Midden-Oosten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pureer de kikkererwten, de ui, de knoflook, de koriander, het zelfrijzend bakmeel, het ei, zout en peper.

Voeg zoveel broodkruim toe tot er koekjes kunnen worden gevormd.

Vorm 6-8 ovale, platte koekjes en haal die door de rest van het broodkruim.

Verhit in een pan de olie en bak de koekjes hierin aan beide kanten lichtbruin.

Snijd de lente-ui in ringen en garneer de koekjes ermee.

Notities

Geef er een saus van yoghurt, mayonaise met fijngehakte munt, knoflook, zout, cayennepeper, wat ketoembar en djinten bij.



Lekker met een salade van rode ui, tomaat, komkommer, groene paprika en zwarte olijven met een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper.