Home > Recepten

Dolme kadoo sabzi halvoe (pompoen met vlees/kruid)

1 pompoen van 1 1/2-2 kg

1/2 kop gele spliterwten OF 1 kop bevroren limabonen

5 dl water

1 kop goed afgespoelde rauwe rijst

1 eetlepel masolie

1 middelgrote gehakte ui

250 gr gemalen lams- of rundvlees

1/2 kop verse, gehakte dille

1/2 kop verse, gehakte peterselie

3 gehakte sjalotjes

1 theelepel gedroogde dragon

1/2 theelepel zout

1/4 theelepel gemalen kurkuma

1/4 theelepel peper

10 stuks Aloo Bukhara (hele gedroogde abrikozen, zonder pit)

7 1/2 dl water
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Lamsvleesgerechten; Rundvleesgerechten; Iraans
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd een cirkel van 7 1/2-10 cm als hoedje van de pompoen en lepel er de zaden en de zaadstrengen uit.

Doe de spliterwten of limabonen met 5 dl water in een pan, breng aan de kook en kook 2 minuten.

Voeg de rijst toe en kook nog 5 minuten.

Giet af en zet het opzij.

Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de uien en het vlees 3 minuten.

Breng het over in een grote mengkom, voeg de erwten/limabonen toe en roer er de dille, peterselie, sjalotten, dragon, zout, kurkuma, peper en abrikozen door.

Vul hiermee de pompoen en zet het "deksel" erop.

Zet de pompoen in een metalen kom en kook hem au bain marie in een grotere pan met de deksel erop.

Gebruik hiervoor 7 1/2 dl water en laat 2 uur op een zacht vuur sudderen.

Dien warm op.