Home > Recepten

Kuku bademjan (aubergine-omelet)

500 gr aubergines

2 eetlepels maïsolie

2 middelgrote gehakte uien

4 geklopte eieren

1/2 theelepel zout

1/4 theelepel peper

1/8 theelepel gemalen kurkuma

1/4 theelepel baksoda
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Groentegerechten; Iraans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Plaats de aubergines onder de grill tot ze gaar en lichtjes verkoold zijn ( ongeveer 15 minuten). Pel ze, hak ze grof en knijp al het vocht eruit.

Verhit alle olie op n theelepel na, roerbak de uien op een laag vuur tot ze doorschijnend zijn en lichtjes an de kanten beginnen te bruinen en voeg ze aan de aubergines toe.

Voeg de eieren, zout, peper, kurkuma en baksoda toe, meng goed en doe het mengsel terug in de pan.

Doe een deksel op de pan en bak 5 minuten op een laag vuur. Haal het deksel van de pan, draai er de omelet op, doe de resterende olie in de pan en laat de omelet nog 3 minuten op de andere zijde bakken.

Snijd de omelet in stukken en dien die warm op met bijgerechten op basis van yoghurt.