Home > Recepten

Groenteschotel met kikkererwten

2 eetlepels olie

2 teentjes knoflook

1 kop gehakte uien

2 stelen selderij in stukjes van 1 cm

2 wortelen in schijfjes

2 meiknolletjes in schijfjes

1 grote aardappel in blokjes

1 1/2 liter kipbouillon of 7 1/2 dl tomatensap en 1 1/4 liter water

1/2 kop gehakte peterselie

1 theelepel oregano

peper en zout

1 blik afgegoten kikkererwten

2 koppen gesneden kool
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Midden-Oosten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie en laat alle groenten tot en met de aardappel zachtjes aanbraden.

Voeg de bouillon of het tomatensap en water, de oregano, peper en zout toe.

Zet het vuur hoog en laat 20 minuten sudderen.

Voeg de kikkererwten en de kool toe en laat nog 10 minuten sudderen.

Garneer met peterselie.