Home > Recepten

Tajine van vlees met courgettes

2 kg vlees

2 1/2 kg courgettes

4 uien

1 soeplepel tijm

1 1/2 koffielepel saffraan

2 koffielepels peper

200 gr boter

zout
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Groentegerechten; Marokkaans
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in stukken.

Laat de boter smelten en voeg het vlees, zout, de peper, saffraan en fijngesneden uien toe.

Bedek met water, doe de deksel op de pan en zet het op halfhoog vuur.

Roer af en toe en voeg zonodig water toe.

Snijd intussen de courgettes in stukjes van 4 cm, zonder ze te pellen. Was ze, laat ze uitlekken en besprenkel ze met zout, peper, saffraan en tijm die tot poeder is vermalen.

Meng goed.

Haal het vlees als het gaar is uit de pan en doe de courgettes erin.

Bedek ze voor de helft met water, laat ze met de deksel op pan even koken en laat ze dan zonder deksel verder sudderen.

Laat de saus, als de courgettes gaar zijn, inkoken tot ze dik is, maak hem op smaak met de kruiden en neem de pan van het vuur.

Doe voor het opdienen de stukken vlees weer in de pan bij de courgettes.

Warm zachtjes op.

Leg het vlees op een dienschotel, leg de courgettes erop en bedek alles met de saus.

Dien het gerecht zeer heet op.