Home > Recepten

Kipspiesjes met gekruide rijst, geroosterd

500 gr kipfilet in repen van 5 x 2 cm



voor de rijst:

30 gr boter

2 fijngesneden uien

3 kruidnagelen

300-350 gr langkorrelrijst

8 dl kipbouillon (van tablet)

2 steranijs

6 kardamompitten

1 kaneelstokje

zout, peper



voor de marinade:

2 dl volle yoghurt

1 eetlepel citroensap

2 geperste teentjes knoflook

2 theelepels gemalen koriander

1 theelepel gemalen komijn

2 theelepels geraspte gemberwortel

10 saffraandraadjes of 1/4 theelepel saffraanpoeder

zout, peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Rijstgerechten; Marinades; Marokkaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de ingredienten voor de marinade door elkaar, meng de kiprepen met de marinade en laat ze in de koelkast 4 uur marineren.

Verhit de boter en bak de ui en de kruidnagels 5 minuten.

Voeg de rijst toe en bak die 5 minuten mee.

Voeg de bouillon, steranijs, kardamom, kaneel zout en peper toe en breng het mengsel aan de kook.

Laat de rijst afgedekt op zacht vuur 20-25 minuten koken tot het vocht is opgenomen.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Neem de kipfiletrepen uit de marinade, rijg ze aan de stokjes en rooster de kip onder de grill in 8-12 minuten gaar.

Draai de kipspiesjes tijdens het roosteren regelmatig om en bestrijk ze met marinade.

Serveer de kipspiesjes met de gekruide rijst.

Benodigdheden

extra nodig: satéprikkers