Home > Recepten

Couscous K'dra (courgette/meiknolletjes/tuinbonen)

1 pak couscous van 1 kg

1 kg kalfs- of schapenvlees

1 kg courgettes

1 kg meiknolletjes

1 kg verse tuinbonen

1 kg uien

150 gr boter voor de bouillon

100 gr boter voor de couscous

1 handvol gehakte koriander

1 eetlepel peper

1/2 koffielepel saffraan

5 liter water

zout
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Kalfsvleesgerechten; Schapenvleesgerechten; Groentegerechten; Marokkaans
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in stukken en doe die in de couscouspan.

Voeg 5 liter water, 2 gehakte uien, peper, zout en saffraan toe.

Breng aan de kook en laat 1-1,5 uur sudderen (volgens de kwaliteit van het vlees).

Voeg dan de geschilde en in vieren gesneden meiknolletjes en de tuinbonen toe.

Voeg na 15 minuten de goed gewassen, niet geschilde, in stukken gesneden courgettes toe en vervolgens de resterende uien en de gehakte koriander.

Laat nog 45 minuten pruttelen.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak en vermeng hem met de boter.

Giet er zoveel bouillon over als de couscous kan opnemen.

Dien de couscous op op een dienschotel, samen met de groenten en het vlees.

Geef de saus er apart bij.