Home > Recepten

Couscous "Bidaoui" met 7 groenten

1 pak couscous van 1 kg

1 kg schapen- of rundvlees

1 kleine witte kool

1 kg uien

5 tomaten

500 gr rode pompoen of courgettes

250 gr meiknolletjes

250 gr aubergines

500 gr wortel

2 pikante pepers

1 handvol gehakte koriander

150 gr boter voor de bouillon

150 gr boter voor de couscous

1/2 koffielepel saffraan

1 eetlepel peper

6 liter water

zout
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Groentegerechten; Schapenvleesgerechten; Rundvleesgerechten; Marokkaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in stukken en doe het in de couscouspan samen met 2 grofgehakte uien, de in repen gesneden kool, 150 gr boter, de saffraan, peper, zout en 6 liter water.

Breng aan de kook en laat 1,5 uur sudderen.

Voeg vervolgens de tomaten, de niet geschilde en in stukken gesneden aubergines, de in stukken gesneden wortelen en meiknolletjes, de resterende uien, de pepers en de koriander toe.

Neem er wat bouillon af en kook in een andere pan de pompoen/courgettes.

Bereid de couscous als aangeduid op de verpakking en vermeng hem met boter en zoveel bouillon als kan worden opgenomen.