Couscous-salade |
|
1/4 liter kippen- of groentebouillon 200 gr couscous 1 fijngesneden worteltje 1 in blokjes gesneden rode paprika 1 in stukjes gehakte tomaat 1 kleine in blokjes gesneden komkommer 1 ontpitte, geschilde en in blokjes gesneden avocado 30 gr fijngehakte gegrilde amandelen Voor de vinaigrette: 1 grote eetlepel olijfolie 1 theelepel schil van een limoen (of citroen) 2 grote eetlepels limoensap (of citroensap) 1 theelepel 'moutarde l'ancienne' 1 grote eetlepel honing 1 grote eetlepel verse, gehakte basilicum zout en versgemalen zwarte peper naar smaak |
|
BereidingBreng de bouillon aan de kook.Doe de couscous in een vuurvaste schaal, giet er de kokende vloeistof over en laat het 10 minuten staan, of tot de vloeistof volledig is opgenomen Doe de couscous, het worteltje, de paprika, de tomaat, de komkommer en de avocado in een slakom. Doe de olie, limoenschil en -sap, honing, basilicum, zout en peper in een jampot en schud goed (draai wel het deksel goed dicht!). Giet de vinaigrette over de salade en meng die er voorzichtig erdoorheen. Strooi voor het serveren de amandeltjes over de salade. |
Home > Recepten