Home > Recepten

Tbit samak (visstamppot)

500 gr gefileerde zeebaars

1 1/2 kop grofgewreven tarwekorrels (bulghur)

7 dl water

2 theelepel zout

2 kleine gesnipperde uien

versgemalen zwarte peper

de gesnipperde dunne schil van 1/2 sinaasappel

1 theelepel gemalen koriander

4 eetlepels olijfolie

3 kleine uien in plakken

enkele draadjes saffraan
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Libanees
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de vis in kleine stukjes.

Week de tarwekorrels 30 minuten in warm water met 1 theelepel zout en giet ze daarna af.

Doe de uien met peper, koriander en sinaasappelschil in een kom.

Doe de vis en de tarwekorrels erbij en meng alles goed door elkaar.

Verhit 2 1/2 eetlepel olie in een vuurvaste casserolle en leg de plakken ui erin met de rest van het zout, peper en saffraan.

Laat dit 5 tot 10 minuten bakken tot de ui zacht is.

Bedek de ui met het vismengsel, verdeel de rest van de olie erover en laat het 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200C.

Laat het gerecht afkoelen, snijd het in punten en dien het op.