Home > Recepten

Lukos (baars met groenten)

1 1/4 kg baars of andere witte vis

1 1/2 theelepel zout

2 geschilde en in stukjes gesneden middelgrote aardappelen

3 geschrapte en in stukken van 2-2 1/2 cm gesneden middelgrote wortelen

1 geschilde en in de lengte in repen gesneden middelgrote courgette

3 eetlepels boter

8 kleine witte uien in plakken

versgemalen zwarte peper

4 geschilde en in plakken gesneden middelgrote tomaten

1 kop water
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Libanees
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de vis schoon en strooi er zout over.

Kook de aardappelen, de wortelen en de courgette in licht gezouten water halfgaar (voor de aardappelen en de wortel ± 10 minuten; voor de courgette 7 minuten) en laat ze uitlekken.

Verhit de boter in een pan en bak de uien daarin goudgeel.

Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Doe de groenten in de pan, bak ze 10 minuten en schep ze af en toe om.

Leg de vis in een vuurvaste casserolle, doe de groenten erbij en leg de plakken tomaten er bovenop.

Voeg 2 kopen heet water toe, leg het deksel erop en laat het 1 uur zachtjes sudderen.