Home > Recepten

Maglubeth samak (vis met rijst)

1 kg zeebaars of andere stevige zeevis

1 dl mossel- of schelpdierenvocht

2 1/2 dl water

1 ui in ringen

6 geplette peperkorrels

1/2 theelepel paprikapoeder

1 eetlepel citroensap

2 gehakte uien

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel zout

100 gr ongekookte rijst

1 1/2 theelepel gemalen koriander

een paar draadjes saffraan

1 1/2 dl yoghurt

4 eetlepels gehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Rijstgerechten; Marinades; Libanees
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de vis in moten van 3 1/2 cm en leg die een nacht in een marinade van mosselvocht, water, ui, peperkorrels paprikapoeder en het citroensap.

Giet de marinade dan af en bewaar die.

Zeef de ui eruit en gooi hem weg.

Bak de gehakte uien in 2 eetlepels olie.

Doe er zout, de rijst, 2 1/2 dl water en 2 1/2 dl marinade bij.

Stoof 10 minuten en laat uitlekken.

Bestrijk een casserolle met 1 eetlepel olie en schep de helft van de rijst erin.

Leg de vis daarop en bedek die met de rest van de rijst.

Verwarm de rest van de marinade met de koriander en saffraan en giet dit over de rijst.

Dek de pan af en bak het gerecht 30 minuten in een oven van 175C.

Neem het gerecht uit de oven, verdeel de yoghurt erover en bestrooi het met peterselie.