Home > Recepten

Iflagun 3

1/4 liter melk

1/4 liter lauw water

1 1/2 eetlepel spekvet

1 1/2 eetlepel boter

2 eetlepels suiker

1 eetlepel zout

45 gr verse of 21 gr gedroogde gist

1 kg meel





Pasta:

1 ei

veel gemalen peper

1/4 theelepel gember

3 eetlepels sesamzaad

2 theelepel anijszaad

2 theelepel geroosterde karwij

2 theelepel poppyzaad

3 eetlepels geraspte kaas

saffraan

2 eetlepels gehakte pistaches
  • Omschrijving recept: Brood; Midden-Oosten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de melk en de helft van het water, voeg het spekvet, de boter, suiker en zout toe en laat het lauw worden.

Los de gist in het overblijvende water met wat suiker op en laat 10 minuten borrelen.

Meng het dan met het water- en melkmengsel en stort alles in een grote, warme kom.

Zeef het meel en voeg het geleidelijk toe, kneed tot het deeg van de wanden van de kom loskomt en laat het dan 10 minuten rusten.

Kneed het vervolgens 15 minuten.

Smeer een kom in met olie, leg de deegbol erin en bedek het geheel met een vochtige doek.

Laat twee uur rijzen.

Sla het deeg terug plat en kneed het nog een paar minuten, vorm er dan een rond plat brood van dat op een geoliede bakplaat wordt geplaatst.



Pasta:

Meng de kruiden tot een pasta en strijk die over het brood uit.

Laat het brood dan terug rijzen tot het bijna dubbel zo groot is geworden.

Bak het 10 minuten in een op 220 C voorverwarmde oven; zet de oven dan op 170 C en bak nog 30 minuten.

Als er na het kloppen op de bodem van het brood een hol geluid tevoorschijn komt, is het klaar.