Home > Recepten

Walnotencake met koffievulling

6 gescheiden eieren

6 eetlepels water

120 gr grofgemalen walnoten

90 gr droge witte broodkruimels of matzomeel

1 eetlepel vanillesuiker

boter

meel

gehakte walnoten als decoratie

120 gr boter

120 gr bruine suiker

2 eetlepels instantkoffie, opgelost in wat kokend water
  • Omschrijving recept: Gebak; Midden-Oosten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de eieren met de suiker geel.

Voeg de walnoten, de broodkruimels en de vanillesuiker toe.

Voeg de stijfgeslagen eiwitten toe en giet alles in vorm met springbodem.

Bak de cake 1 uur in de oven (180 C).

Snijd de cake, als die is afgekoeld, in tweeën en besmeer de helften met de koffievulling.

Smeer die ook bovenop de cake en bestrooi met gehakte walnoten.