Home > Recepten

Mosselen in hete saus

2 kg verse mosselen

300 gr soepgroente

1 ui

20 gr roomboter

2 teentjes knoflook

500 gr tomaten

1/4 liter droge witte wijn

1 kopje gekruid tomatensap

peper uit de molen

suiker

zout
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.

Schrik ze kort met koud water af en neem ze uit de schelpen.

Maak de soepgroente schoon, was ze en snijd ze fijn. Hak de ui fijn.

Fruit de groente met de ui in de hete roomboter.

Voeg de fijngehakte knoflook toe.

Dompel de tomaten afwisselend in kokend en koud water, ontvel ze en verwijder de pitjes. Voeg ze bij de andere groenten en laat het geheel goed koken.

Blus met de wijn en voeg het tomatensap bij.

Breng het gerecht met peper, suiker en zout pittig op smaak.