Home > Recepten

Mosselen met crème fraîche saus

3 kg verse mosselen

2 uien

2 kruidnagels

2 laurierbladeren

de schil van 1 citroen

1 liter droge witte wijn

150 gr crème fraîche

2 eierdooiers

1 bosje dille

peper uit de molen
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de uien en steek de kruidnagels erin.

Breng de uien met de laurierbladeren, het citroensap en de wijn aan de kook.

Voeg de mosselen toe en laat het geheel circa 15 tot 20 minuten koken tot de schelpen open staan. Leg de mosselen in een voorverwarmde schaal.

Roer de crème fraîche in het mosselnat en laat de saus op laag vuur inkoken.

Neem de pan van het vuur en roer de eierdooiers en de gehakte dille door de saus. Breng alles met rijkelijk peper op smaak. Giet de saus over de mosselen en garneer met 2 tot 3 takjes dille.