Home > Recepten

Mosselen in basilicum

3 kg verse mosselen

800 gr tomaten

5 el olie

zout

peper

1 bosje basilicum

1/2 liter droge witte wijn

3 el room
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de tomaten kruisgewijs in, blancheer ze in kokend water, schrik ze af, ontvel ze en ontpit ze. Snijd de tomaten in blokjes.

Fruit de tomatenblokjes in de verhitte olie en breng ze met zout en versgemalen peper op smaak.

Voeg de basilicum, de wijn en de mosselen toe en laat het geheel koken tot de schelpen open staan. Schud daarbij goed om zodat de mosselen gelijkmatig gaar worden.

Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en neem ze uit de schelpen.

Roer de room in het mosselvocht en laat het geheel nog 1 tot 2 minuten koken.

Snijd de basilicumbladeren met de keukenschaar in smalle repen.

Breng alles op smaak en voeg de mosselen weer toe. Strooi de basilicum over de saus en laat er even de kook over komen.