Home > Recepten

Mosselen met spaghetti

2.5 kg verse mosselen

1 portie soepgroente

2 uien

250 ml water

750 ml witte wijn

8 peperkorrels

500 gr spaghetti

1 el olie

50 gr roomboter

maïzena

zout

peper
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Deegwaren
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de soepgroente schoon, was ze en snijd ze in stukjes. Schil de uien en snipper ze.

Breng het water, de wijn, de soepgroente en de peperkorrels in een grote pan aan de kook en laat het geheel circa 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de mosselen toe, leg het deksel op de pan en kook alles circa 10 minuten tot de schelpen open staan.

Schep de mosselen en de groente met een schuimspaan uit het kooknat en doe alles in een voorverwarmde schaal.

Voeg de olie toe, doe de spaghetti in de pan en laat ze 10 minuten koken. Giet het kooknat af en bewaar het. Laat de spaghetti uitlekken en meng ze met de boter.

Bind het kooknat, breng het met zout en peper op smaak en serveer het als dipsaus in schaaltjes bij het gerecht.