Home > Recepten

Mosselen met venkel

2 kg verse mosselen

20 gr roomboter

1 grote venkelknol

2 uien

2 prei

2 wortelen

1/2 liter vleesbouillon

1/4 liter witte wijn

1/4 liter slagroom

1 eierdooier

zout

peper
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de venkelknol in blokjes, de uien en de prei in ringen en de wortelen in schijfjes.

Fruit alles in de boter.

Blus met de bouillon en de witte wijn en breng het geheel aan de kook.

Voeg de mosselen toe en laat ze op middelhoog vuur koken tot de schelpen open staan.

Schep de schelpen en de groente met een schuimspaan uit het kooknat en vul alles in een voorverwarmde schaal.

Meng de room met de eierdooier en roer het papje door het kooknat.

Breng het gerecht met zout en peper op smaak.