Home > Recepten

Saffraan-mosselen à la Gemmel

3 kg verse mosselen

4 pakjes saffraandraadjes

1/2 liter witte wijn

4 uien

2 wortelen

zout

peper

1/4 liter vleesbouillon (kant en klaar)

1/2 liter room

100 gr roomboter

1 el grofgehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de saffraandraden met 8 tot 10 eetlepels water aan de kook en laat ze 5 minuten koken.

Giet de wijn en de bouillon in een pan en voeg de in schijfjes gesneden wortelen, uieringen, wat zout en peper toe.

Voeg de mosselen toe, leg het deksel op de pan en kook het geheel in 10 tot 15 minuten klaar. Neem de mosselen met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.

Breng het kooknat van de mosselen, de room, het gezeefde nat van de saffraandraden en de boter aan de kook.

Warm de mosselen in het nat goed door en garneer ze met peterselie.