Home > Recepten

Mosselen in Pernod roomsaus

3 kg verse mosselen

2 grote uien

2 teentjes knoflook

1 kleine prei

2 el olijfolie

2 el Pernod

2 bekers (à 125 gr) crème fraîche double (45% vet)

zout

witte peper

suiker
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd een ui in ringen en snipper de andere ui fijn.

Schil het teentje knoflook en hak het fijn.

Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in dunne ringen.

Verhit de olie in een steelpan. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook in de olie. Voeg de prei toe en smoor alles al roerende.

Blus met de Pernod en de crème fraîche, laat het geheel even opkoken en daarna op een laag vuur zachtjes trekken.

Doe de mosselen in een grote pan met water, voeg de uiringen toe, leg het deksel op de pan en laat de mosselen koken tot de schelpen open staan.

Vul de mosselen in een voorverwarmde schaal. Zeef het mosselnat en gebruik het gedeeltelijk voor de roomsaus. Breng de saus met zout, peper en suiker op smaak en giet ze over de mosselen.