Home > Recepten

Mosselen 'en Français'

3 kg verse mosselen

2 uien

1 prei

1/2 liter water

1 el wijnazijn

1 laurierblad

2 kruidnagels

zout

1/2 theelepel karwijzaad

1 teentje knoflook

20 gr boter

1 el bloem

zwarte peper

vloeibare zoetstof

1/2 glas rode Bordeaux

peterselie

bieslook
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Frans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de uien en snipper ze. Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in 1 cm dikke stukken.

Breng het water met de azijn aan de kook. Voeg de uien, de prei, het laurierblad, de kruidnagels, zout en karwijzaadjes toe en laat het geheel opkoken.

Doe de mosselen in de vloeistof en laat ze 10 à 15 minuten koken tot de schelpen open staan. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan.

Laat ze afkoelen en neem ze uit de schelpen. Houd ze in een voorverwarmde schaal warm.

Laat het kooknat in de open pan in 15 minuten tot de helft inkoken.

Plet ondertussen het teentje knoflook met zout. Bak het in de boter lichtgeel. Bestuif alles met bloem en bak al roerende tot het lichtbruin is. Blus met het gezeefde kooknat en breng het geheel al roerende aan de kook. Breng het met veel versgemalen peper, zout en wat zoetstof pikant op smaak. Voeg de wijn, toe, zet het vuur hoger maar laat de saus niet koken. Giet de saus over de mosselen en bestrooi ze met peterselie en bieslook.