Home > Recepten

Mosselen 'Verde'

2.5 kg verse mosselen

4 el olijfolie

75 gr doorregen spek

3 uien

3 el tomatenpuree

1/4 liter droge witte wijn

250 gr groene noedels

Italiaans kruidenmengsel

zout
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mosselen 12 minuten in licht gezouten water, laat ze afkoelen en neem ze uit de schelpen.

Snijd ondertussen het spek in dobbelsteentjes en bak het in een grote pan in de olijfolie.

Fruit de uiringen in de olie tot ze glazig zijn.

Voeg de tomatenpuree toe en laat ze zachtjes meekoken.

Kruid met de Italiaanse kruiden.

Voeg de wijn en de mosselen toe en laat er even de kook over komen.

Kook ondertussen de noedels, laat ze uitlekken en meng ze met de overige ingredienten.