Home > Recepten

Mosselen 'Calabrië'

3 kg verse mosselen

2 el olijfolie

125 gr doorregen spek

2 uien

2 zucchini's

1/2 liter Italiaanse rode wijn

1 blik gepelde tomaten (circa 800 gram)

verse tijm

verse basislicum

1 potje gevulde olijven

1 blik maïskorrels

zout

peper
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Italiaans (Calabrië)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit in een grote pan met olie het in dobbelsteentjes gesneden spek, de in ringen gesneden uien en de in schijven gesneden zucchini's.

Blus met de wijn.

Snijd de tomaten in grote stukken en doe ze met elk 1 theelepel tijm, basilicum en gehakte peterselie in de pan. Laat het geheel even opkoken.

Voeg de gehalveerde olijven en de maïs toe en laat alles 5 minuten op een laag vuurtje koken.

Breng het met zout en peper op smaak en kruid, indien gewenst, met wat tijm en basilicum.

Doe de mosselen in de pan en laat ze circa 15 minuten koken tot de schelpen open staan.

Schep het gerecht op een voorverwarmde schaal en garneer met de tijm en de peterselietakjes.