Home > Recepten

Mosselen 'Bonne Femme'

3 kg verse mosselen

1/2 liter witte wijn

1/2 liter water

3 uien

1 portie soepgroente

1 laurierblad

1 theelepel tijm

sap van een citroen

zout

peper

40 gr roomboter

peterselie
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de witte wijn en het water in een grote pan aan de kook.

Schil ondertussen de uien en snijd ze in ringen. Maak de soepgroente schoon, was ze en snijd ze in stukjes.

Doe de uien, de soepgroente, het laurierblad, de tijm en de peper in de pan en laat alles 10 minuten koken.

Voeg de zorgvuldig gewassen en gesorteerde mosselen toe en laat ze circa 15 minuten in de gesloten pan trekken tot de schelpen open staan. Roer ze tijdens het koken enkele malen voorzichtig met de schuimspaan om.

Schep de mosselen uit de pan.

Breng het kooknat met peper, zout, citroensap en roomboter op smaak.

Bestrooi dit met de gehakte peterselie.

Doe de mosselen weer in de pan en laat er even de kook over komen. Dien het gerecht op.