Home > Recepten

Mosselen 'Olé'

3 kg verse mosselen

1 bosje selderie

250 gr uien

2 el olijfolie

3 el heldere bouillon

1 theelepel zwarte peper

1 liter witte wijn

elk 1 snufje zout en suiker

4 tomaten

1 potje zwarte pitloze olijven

1 theelepel marjolein
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Spaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de selderie en snijd hem in kleine stukken. Snijd de uien in ringen.

Fruit de groenten in de verwarmde olie tot ze glazig zijn.

Voeg 1 liter water, de bouillon en de witte wijn toe en kruid met peper, zout en suiker.

Laat alles opkoken en kook het geheel 5 minuten op een zacht vuur.

Doe de zorgvuldig schoongemaakte mosselen in de pan. Voeg de tomaten, de olijven en de marjolein toe.

Laat alles circa 15 minuten op een laag vuur koken. Roer daarbij enkele keren voorzichtig met de schuimspaan om.