Home > Recepten

Mossel-groenteragoût in pureerand

250 gr gekookte mosselen

8 aardappelen

2 el roomboter

200 gr champignons

125 gr erwten uit de diepvries

nootmuskaat

zout

peper

verse dille
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Ragoût
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil, pel ze en stamp ze.

Roer de helft van de melk onder en breng de puree met zout, peper en nootmuskaat op smaak.

Stoof de mosselen, de fijngesneden champignons en de erwten zacht in de roomboter.

Voeg de resterende melk toe en breng het met zout, peper en fijngehakte dille op smaak.

Spuit de puree liefst met een slagroomspuit in 4 vuurvaste schalen.

Schep het mossel-groentemengsel en het kooknat op de puree.

Zet de schalen in de op 225ø voorverwarmde oven en bak het gerecht tot de puree mooi bruin is.

Garneer het gerecht met enkele takjes verse dille.