Home > Recepten

Eiergerecht met mosselen, Fries

1 kg verse mosselen

50 gr doorregen spek

10 gr boter

3 tomaten

6 eieren

1 theelepel gemengde kruiden uit de diepvries

1 el bloem

1 kopje melk

zout

peper
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Schelpdiergerechten; Nederlands (Friesland)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mosselen circa 10 tot 15 minuten in licht gezouten water tot de schelpen open staan. Laat de mosselen afkoelen en neem ze uit de schelpen.

Snijd ondertussen het spek in dobbelsteentjes en bak het in de pan knapperig.

Snijd de tomaten kruisgewijs in, dompel ze afwisselend in kokend en koud water en ontvel ze. Snijd ze in dikke plakken en leg ze op het spek.

Klop de eieren met een garde, voeg zout, peper, kruiden, bloem en melk toe en giet de massa in de pan.

Leg de mosselen op het eiermengsel.

Doe een deksel op de pan en laat het gerecht op zacht vuur stollen.