Home > Recepten

Mossel-champignonragoût met rijstrand

1.5 kg verse mosselen

250 gr champignons

10 gr roomboter

250 gr gemengde paddestoelen

1 ui

10 gr boter

1 el bloem

1/8 liter vleesbouillon (tablet)

zout

1/2 kopje droge witte wijn

peper

3 el room

rijst

1 bosje peterselie
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Paddestoelgerechten; Rijstgerechten; Ragoût

Bereiding

Kook de mosselen in licht gezouten water tot de schelpen open staan.

Laat de mosselen wat afkoelen en neem ze uit de schelpen.

Was de champignons, maak ze schoon, snijd ze in plakjes en fruit ze.

Was de gemengde paddestoelen, maak ze schoon, snijd ze in kleine stukjes en doe ze bij de champignons.

Snipper de uien fijn, fruit ze in de boter, bestuif ze met bloem en blus het papje met de bouillon en de wijn. Blijf roeren tot de saus smeuig is.

Voeg de mosselen en de paddestoelen toe en breng het geheel met peper en zout op smaak. Rond de saus af met room en indien gewenst met een scheutje citroensap.

Kook de rijst en vul de ringvorm met de rijstmassa.

Stort de rijst en vul de opening met ragoût. Bestrooi het met fijngehakte peterselie.