Home > Recepten

Mosselsoep, gevuld

1.5 kg verse mosselen

150 gr schelpjes (noedels)

zout

1 prei

2 wortelen

2 el olie

1 liter visbouillon

150 gr erwten uit de diepvries

150 gr garnalen

peper

2 el gehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng in een pan een bodempje gezouten water aan de kook.

Voeg de mosselen toe en kook ze tot de schelpen open staan. Schrik de mosselen kort met koud water af en neem ze uit de schelpen.

Snijd de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.

Verhit de olie in een pan en fruit de groente.

Blus met de visbouillon en breng het geheel aan de kook.

Voeg de erwten en schelpjes toe en laat alles 10 minuten koken.

Voeg voor het einde van de kooktijd de garnalen en mosselen toe.

Breng het gerecht met peper op smaak en bestrooi het met de gehakte peterselie.