Home > Recepten

Mosselsoep 'Elsas'

1.5 kg verse mosselen

100 gr sjalotten

100 gr wortelen

ruim 1/2 liter vleesbouillon

1/4 liter zurige witte wijn

zout

witte peper

60 gr roomboter

60 gr bloem

100 gr champignons

4 el room

1 bosje dille
  • Omschrijving recept: Soepen; Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de schoongemaakte sjalotten fijn. Maak de wortelen schoon en snijd ze in schijfjes.

Breng de bouillon met wijn, zout en peper aan de kook.

Voeg de sjalotten, de wortelen en de schoongemaakte mosselen toe.

Laat het geheel 8 tot 10 minuten koken tot de schelpen open staan.

Verhit ondertussen de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en blus met een deel van het kooknat. Giet het overige nat weg.

Voeg de schoongemaakte, gewassen en fijngesneden champignons toe en laat alles circa 10 minuten zachtjes koken.

Neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en doe ze in de soep.

Breng het gerecht op smaak, voeg de room toe en strooi er de gehakte dille over.