Mosselsoep 'Elsas' |
|
1.5 kg verse mosselen 100 gr sjalotten 100 gr wortelen ruim 1/2 liter vleesbouillon 1/4 liter zurige witte wijn zout witte peper 60 gr roomboter 60 gr bloem 100 gr champignons 4 el room 1 bosje dille |
|
BereidingHak de schoongemaakte sjalotten fijn. Maak de wortelen schoon en snijd ze in schijfjes.Breng de bouillon met wijn, zout en peper aan de kook. Voeg de sjalotten, de wortelen en de schoongemaakte mosselen toe. Laat het geheel 8 tot 10 minuten koken tot de schelpen open staan. Verhit ondertussen de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en blus met een deel van het kooknat. Giet het overige nat weg. Voeg de schoongemaakte, gewassen en fijngesneden champignons toe en laat alles circa 10 minuten zachtjes koken. Neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en doe ze in de soep. Breng het gerecht op smaak, voeg de room toe en strooi er de gehakte dille over. |
Home > Recepten