Home > Recepten

Mosselsoep met selderie

1.5 kg verse mosselen

1/4 liter witte wijn

1 ui

400 gr bleekselderie

10 gr roomboter

100 gr langkorrelige Amerikaanse rijst

zout

1/4 liter room

1 pakje saffraandraden

1 eierdooier
  • Omschrijving recept: Soepen; Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de wijn in een grote pan aan de kook.

Doe de zorgvuldig gewassen mosselen erbij en laat ze circa 10 minuten koken tot de schelpen open staan.

Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en zet ze apart.

Snijd de uien en de selderie in stukjes en fruit ze in een kleine pan in de roomboter tot ze glazig zijn. Blus met de wijn waarin u de mosselen heeft gekookt.

Doe alles in een grote pan en vul op met water. Breng het geheel aan de kook. Voeg de rijst en het zout toe en laat de soep 20 minuten trekken.

Neem ondertussen de mosselen uit de schelpen en roer ze in de soep.

Breng de soep op smaak en laat er even de kook over komen.

Meng de room met de saffraandraden en de eierdooier en bind de soep met dit papje.