Home > Recepten

Mosselsoep met venkel

1 kg verse mosselen

1 zakje mosselkruiden

1 venkelknol (150 gr)

1 ui

40 gr boter

versgemalen peper

saffraanpoeder

1 liter lichte vleesbouillon

1 liter witte wijn
  • Omschrijving recept: Soepen; Schelpdiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de mosselen met de mosselkruiden 10 tot 15 minuten in licht gezouten water in een gesloten pan tot alle schelpen open staan.

Maak ondertussen de venkelknol schoon, haal de steel weg en snijd ze in grove stukken. Hak de ui fijn.

Fruit de fijngehakte ui en de venkel (zonder het groen) en laat de groente in circa 12 minuten gaar stoven.

Voeg de bouillon, de wijn en een snufje saffraanpoeder toe en kook alles 1 tot 2 minuten door.

Neem de mosselen uit de schelpen en voeg ze bij de soep. Laat het geheel 3 minuten trekken.

Breng de soep met peper en zout op smaak en bestrooi ze met het gehakte groen van de venkel.