Home > Recepten

Mosselsoep, Amerikaans

2 kg verse mosselen

2 el arachideolie

75 gr doorregen spek

2 uien

500 gr aardappelen

1 portie soepgroente

1 liter water

1 blikje maïskorrels

1 laurierblad

zwarte peper

125 gr slagroom

1 kopje melk

1 glas droge Californische witte wijn

1 bosje dille
  • Omschrijving recept: Soepen; Schelpdiergerechten; Amerikaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het spek in blokjes. Bak het in een grote pan met de arachideolie aan. Snijd de uien, de prei en de selderie in stukjes en de wortelen in schijfjes en stoof de groente circa 10 minuten in de pan mee.

Voeg het laurierblad, het water en zout en peper toe. Doe het deksel op de pan en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep in de mixer of stamp ze fijn.

Voeg de maïs en de gewassen mosselen toe en kook alles circa 15 minuten tot de mosselen open staan.

Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan en schrik ze even met koud water af. Neem de mosselen uit de schelpen en doe ze terug in de soep.

Roer de bloem, de room en de melk tot een papje. Bind de soep met dit papje en laat er even de kook over komen.

Breng de soep met zout, peper en wijn op smaak.

Was de dille, hak ze fijn en roer ze door de soep.